23 July 2007

Bombe in Pakistan

Naj vam povem, da sva se samadva dolgo vozila, sprehajala po Pakistanu (Chitral, Shandur pass, Swat) in prav nic opazila, da bi bilo kaj narobe. Sele ko sva prisla v manjse mestece v Swatu, so nama razlozili situacijo, ki je taka: bil je bombni napad na vojsko, policijo in vse kar se tice drzave ter vlade. Kar pa seveda nima veze z nama in nisva prav nic opazila ali zaznala, da bi bilo kaj drugace.
Sva se vedno na S Pakistana in bova se ostala kakna dva ali tri tedne in do takrat se kar poslavljam z internetom. Tukaj ni velikih mest, ce ze najdes kje kaksen internet pa ima ponavadi slabo povezavo in navite cene.
Ko prideva v Islamabad, pa obljubim vsem skupaj, da sledi sirsi opis dogajanja.
Zaenkrat lahko recem le lepo, preprosto in zdrzno vreme (tukaj ni taksne vrocine ter soparine). Vecino casa poskusava preziveti v naravi in nekoliko stran od radovednih pogledov, a se jih vedno najde vsaj pet, ki brez obcutka gledajo v naju. A tudi na to sva se ze navadila.
Katrca lavfa in masina dela brez problema, le vec tezav sva imela z gumami (spet ena predrta, ena pa unicena v trku z minibusom) ter s prtljaznikom na strehi, ki se je od teze in lukenj na cesti kar sesedel, tako da so ga zvarili na novo skupaj. Prevozenih je 11.000 kilometrov.

Le pozdrav in javljanje sledi cez par tednov!

Pa ne skrbeti glede bomb itd.

4 comments:

cabi said...

Živjo.Berem in vidim, da doživljaš veliko zanimivega....Želim ti samo sporočiti, ker verjetno mobitela nimaš s seboj....Da sem rodila 14.6 majhno punčko z imenom Lia, težko 2200in 45 cm dolg....Malce se ji je mudilo na svet in se je rodila prej.Preživeli smo 2 operaciji in en mesec v KC.Samo toliko da te spravim na tekoče....
Doživljaj vsak kotiček posebaj in dovoli, da tvoja duša raste..

Unknown said...

Pogumna sta in takim kot vidva se pogum tudi obrestuje!
Le tako naprej, predvsem varno... Jaz sem spet na šihtu po dopustu v Dalmaciji... lepo vaju pozdravljam in želim srečno pot še naprej!

Janja

Unknown said...

takoj preberem vse kar napises, porocam familiji in se vedno pohvalim s svojo avanturisticno sestricno! veliko mislimo na vaju in drzimo pesti, sicer pa:"pogumne spremlja sreča"!
za naso novo drobceno clanico verjetno ze ves, cimbolj varno se vrni domov, da jo obisces!
pozdravcki!
sesricna

Petra Jazbec said...

Ana.
Ker nimam tvojga emaila, ki odkomentiram kar tukaj.
Me veseli za tvoje vestno porocanje in laskanje. :) Hvala za misli, upanje.
Cestitke mamici. :)
Pozdravi nazaj ...