23 May 2007

Merhaba!

Ja, Turcija je tukaj in prvih 2000km tudi. Prispela sva ziva in zdrava, katrca pa je tudi pridna. Pot je potekala brez problemov, le v Bolgariji so bili manjsi - zakaj vedno Bulgarija?

Potovala sva iz Krskega proti Zagrebu, Beogradu, Sofiji, Istanbulu in koncno Izmırju. Brez tezav po okoli 500 km na dan - pocasi se dalec pride. Nekaj po avtocestah, nekaj sva se jih izogibala.

Trenutno je bilo le bolj peljanje in voznja, zdaj pa se bo pocasi zacelo potovanje. Moram priznati, da mi zaenkrat voznja se kar gre: najhujsa je Bulgarıja s polmetra globokimi luknjami na cesti, ki te prisilijo v voznjo slaloma.

In tako je katerca prestopila iz Evrope v Azijo:









Sva pa z avtom zelo zanimiva drugim, nama trobijo pozdravljajo, celo turska TV naju je ustavila, da bi se zmenili za kaksen prispevek, pa ni nihce znal dosti anglescine, tako da iz te moke ni bilo kruha.


Trenutno sva v İzmiru prı Aslı in imava dvodnevni pocitek v dvomilijonskem mestu. Najvecja finta je v tem, da Turki sami pravijo za İzmir, da je premajhen in da se v njem nic ne dogaja. İn to v mestu, ki ima vec prebivalcev kot cela Slovenija. :)

İZMİR:



Kdo najde katrco? :)




Janez, Aslı, jaz

Uzivava: preprosto v pocivanju, polezavanju, hranjenju in predvsem tusiranju. (Kako grozno zacne clovek po sestih dneh netusiranja smrdeti!!!)

Turska hrana se vedno ostaja taksna kot je bila: okusna, a mesna, tako da sem postala mesojedka v polnem pomenu te besede.
İn turski bencin je se vedno drag 1L je 1,6€. Cimvec sva ga 'pretihotapila' iz Bulgarije, kjer je cena bencina enaka nasi. A so te zaloge ze posle.

Se zanimivost: Turki prodajajo in jedo ringloje in to zelene, nezrele s soljo. Prava poslastica. Ko so zreli jih sploh ne jedo. :) Pa naj mı se kdo rece, da je nezrelo sadje skodljivo.

Jutri odideva naprej protı mestu Denızlı in od tam v znane bele apnencaste Pamukale, nato pride na vrsto morje.


Moram priznati, da je lepo biti na poti, ponovno. Spati zunaj, kuriti ogenj, pecti cebate z buckami ... Vse lepo pocasi, brez priganjanja.


Pozdrav s poti.
P.







Hi!
We are in Turkey, İzmir. Everythıng is OK. We are still recovering and resting from a long way: till now we made 2000 kilometrs.
The road was OK, except in Bulgary there were huge hols on the road and some problems wıth the police. But nothing bad.
Happy to travel agaim and be on the road. Now we are headed south.
P.

1 comment:

Robi said...

Evo, spet lepi opisi poti Moram rečt, da s tem, ko pišeta tu gor še nam pričarata nekaj potovalskih užitkov in skominov... Upam, da bo šlo vse tako super še naprej :)... mi smo z vama ;)! Sicer pa - tu pri nas nič presenetljivo novega - dnevna-politika in pa trač se ne spreminjata kaj dosti, verjetno tudi eden od razlogov (vsaj pri meni bi bil), da s potovanjem razbiješ to rutino, ne...
skratka, lepo se imejta, Robi