25 August 2007

Namaste - zacetek Indije ...

Priguncala sva se v mogocno Indijo. In obcutki so lepi.
Energija je drugacna. Morem priznati, da sem imela ze kar dovolj islama in Muslimanov, ker so vedno imeli vsi isti nacin misljenja, enosmerno in ozko.
V Pakistanu sva skocila le se v soparni Lahore, se zavrtela s sufiji (misticni islam) in odvrtela v Indijo direktno v Zlati tempelj, ki je svetisce vere Sikhov. In tu je druga pesem. Vse je mirno, polno energije in cutis ociscenje. Zunaj templja je seveda tista umazana Indija, ki pa se ne razlikuje dosti od umazanega Pakistana.

Zlati tempelj v Amritsarju / Golden tempel, Amritsar
Zlati tempelj je znan po svojem zlatu, ki ga nosi na sebi in po zlatem srcu teh vernikov ter Gurujev. V tempelj te sprejmejo kot popotnika, ti dajo hrano in prenocisce. Taksnih ljudi je ogromno, dnevno okoli 40.000. Velikodusnost.
Kaj je v planu? S Indije. Ker ponovno odhajava med gore, javljanja ne bo ali pa bo redko. Po kaksnem mesecu bova prisla v Delhi na 'relaksacijo' in takrat pride na vrsto tudi obsirnejsi internet ...

Pozdrav z Indije.

1 comment:

Robi said...

Spremljam, spremljam :)... ajajaj popotnica Petra ;). Indija je spet en velik izziv - sigurno ga bos premagala s svojim velikim srcem in nasimi mislimi nate!
Robi