06 June 2007

Cakajoc na vizo ...

Smo spet tam kjer ni muh. :) Nahajava se v Erzurumu in danes sva zvedela, da Iran postaja spet bolj neprijazen za turiste. V tem smislu da je potrebno za vizo cakati 10 dnı!!!! Kar je ogromno in mnogo prevec ... İn povrh vsega se v taksnem mestu, kjer te ljudje na ulici grdo gledajo, kjer ni nic za delat ...
A sreca v nesreci je ta, da se da s podkupninami dobiti vizo v 3 dneh. Nesreca je ta, da usluga stane 100 dolarjev na osebo. Ostane nama se cakanje in le upava, da bo odobrena ...
V tem casu pa sva spoznala prijaznega mozakarja, ki govori anglesko, je vodic in sodeluje s turisticno agencijo Oskar v Sloveniji. Povedal nama je za prijeten kraj, le malo oddaljen od tu, kjer bova v naravi prezivela ta cas. Nisva se cisto obupala s temi 10 dnevi, tako da bova na vsake toliko hodila teziti na konzulat za vizo. İn shalah!

Te dni bova vzela za pocitek po 4500 prevozenih kilometrih. Voznja je ze malo divja, luknje na cestah so cedalje vecje in pogostejse ... Predpisi so za to, da se krsijo - tega se definitivno Turki drzijo (prehitevanje cez dvojno crto, prehitevanje po desni strani, voznja v rdeco, trobljenje ... )Janez se je ze kar navadil turske voznje, jaz pa se se bolj starokopitno drzim nasih nacel in pravil.

Je pa to vse kar sva dozivela v Turciji, v Kapadokiji sva si se ogledala podzemno mesto in kanjon cerkvic. Sedaj pa si le zeliva iti naprej, v İran.
Pot, ki sva jo naredila sem vrisala v zemljevid, tako da je zemljevid obnovljen in si ga lahko ogledata.

Drzite pesti, da bo viza odobrena in to cimprej!

Pozdrav ...


Hi, my friends! From İzmir we want to the sea wıth few stops - you can see pfotos in previous post. Now we had seen everything in Turkey that we planed (or even more). We are in Erzurum waiting for vısa for İran. We have to wait for ten days, what is really a long time and we are not in the best place/town to stay so long. But we hope for the best. :) Wıth optimisem.

The map is also updated, so you can look up where we were.
Bye...

6 comments:

Unknown said...

Hey! super poste pišeš!!!! Držim pesti za vizo!!!! Fajn se mejta ;)
Klavdija

Unknown said...

v kolikih pridete domov? v treh? stirih mogoce? :) :) :)

Petra Jazbec said...

Khm no ... V Janezu so se kr prebudili ocetovski cuti, ko ga je med Kurdi obdajalo toliko otrok ...:)

Smilzo said...

Che posti meravigliosi!!!

What a wonderful places!!!

Keep on jammin'... :)

Unknown said...

Čudoviti opisi, čudovite fotografije. Lepo je prebirat, da se ima nekdo lepo, bodisi po svetu, bodisi doma. In da se imata dva rada, je se najlepse.
saj ves ... samo lepo ti -vama zelim :)
Anja iz sezane. (jaz odletim v indonezijo 26.6.07 :)

Petra Jazbec said...

Anja; srecno in lepo naj bo tvoje popotovanje. Hvala za misli in srecne zelje ...